koniunkcja światów
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Do wszystkich narodów naszego świata.
Pragnę was zaprosić na wielki turniej na, którym przyjdzie nam uczcić panujący pokój. Pozwoli rozstrzygnąć wszelkie niesnaski w sposób honorowy i przynoszący chwałę. Pokój bywa niezwykle kruchy w czasach rozrostu i ekspansji naszych państw, ale jako Namiestnik Paradisum mam nadzieję, że utrzyma się jak najdłużej i chcę wierzyć, że może być wieczny. Turniej odbędzie się w drugim cyklu, a zasady zostaną niespodzianką aż do jego rozpoczęcia. Jednak w turnieju nikt nie musi martwić się o swoje życie, gdyż pojedynki będą rozstrzygane w sposób bez krwawy. Rozpocznie się on walką pokazową między Muneru Nieśmiertelnym, a Miky Zachaskim otwierając całe wydarzenie. Jednocześnie chciałbym podkreślić pokojowy cel turnieju i zaznaczyć, że wszelkie rozmowy dotyczące wojny będą co najmniej nie na miejscu. Co nie znaczy, że chcemy uciec od polityki, gdyż zachęcamy do rozmów na temat szlaków handlowych, wsparcia między państwami i wszelkich inicjatywach mających na celu szeroko rozumiany rozwój naszych państw.
Namiestnik Paradisum Mi-Lu
Wielka Rada Lantii obwieszcza wszem i wobec, iż zdecydowała, że wyśle swoją delegację na Wielki Turniej Pokoju, by świętować to w jakich czasach przyszło nam aktualnie żyć.
Ostatnio edytowany przez Kruche Ciastko (2020-03-18 01:06:48)
Srebrny Krąg, w imieniu szoguna Akamatsu Sayako, cesarskiej namiestniczki, przyjmuje zaproszenie na Wielki Turniej Pokoju, wszak pokój przynosi dobrobyt wszystkim narodom.
Król Roch Drugi dziękuje za zaproszenie, i potwierdza że wyśle delegację w celu celebracji pokoju między państwami.
Nad ranem, Sobór otrzymał list od Sajangoku, który to zdążył go nadać w trakcie swej krótkiej przerwy na oddech od smrodliwych realuńskich wyziewów pełnych obelżywości. Przeczytano raport o tych wydarzeniach tak jak i również o zaproszeniu na turniej pokoju. Nastąpiła chwila ciszy...
"Ja stanę do boju!" - krzyknął młody, kungfucjański bhikku zwany Sun Szinji. Po czym dodał - "Tej realuńskiej gadzinie, która ośmieliła się obrazić naszą Boginię osobiścię zaścielę łoże 6 stóp pod ziemią! Obronię honor Jej i każdego Sanjasina."
Jednogłośnie jego kandydaturę Sobór przyjął i nadał następujące listy:
Do Paradisum:
"Wasza Wysokość, Muneru Nieśmiertelny,
Z radością przyjmujemy zaproszenie na turniej pokoju. Szanujemy taki sposób podejścia do rzeczy, wszak pojedynki są od dawna częścią państwowej tradycji Marchii i były używane do rozstrzygania sporów na długo przed pojawienie się kafirów w Jobbanie. Wysyłamy naszego reprezentanta, Suna Szinji, ze skromnym mniszym towarzystwem, by ten mu za służbę był."
Do Monarchii Realun:
"Wasza Wysokość, Yrracie Quaregna, Królu Realunu,
W obliczu obelżywego zachowania jakim odznaczył się, w Twoim imieniu, Twój poddany, Mistrz Gildii, Eryk Jiladasaz, Ja, niżej podpisany, Bhikku Sun Szinji, tegoż wyzywam na śmiertelny pojedynek lub wyznaczonego przez Was reprezentanta, jeśli tenże niezdolny i/lub niegodzien walczyć w swym i Waszym imieniu. Mam nadzieję, że Wasza Wysoka Mość przyjmie to wyzwanie. Jeśli jednak odmówicie, niechaj cały świat wie o Waszym dyshonorze i o tchórzostwie jakim okrył się Realun!
Z wyrazami szacunku, pozdrawiam,
Sun Szinji"
Oba listy zapieczętowane zostały soborowym sigilem.
Radjowe przyślą swoją wesołą kompanię, dajcie nam tylko wpierw zakończyć nasze własne pojedynki.
-Podpisano, Folke Harold
Yrrat Quaregna kieruje list do Namiestnika Paradisum Mi-Lu
Na mocy władzy Królewskiej:
Ha, w Realun krew buzuje się, gdy jedyne co do roboty to koszenie traw! Niechże Muneru Nieśmiertelny dowie się, że Trzy Ludy Realunu wyślą swych reprezentantów!
Nasza delegacja będzie prowadzona przez Taishōguna Arbore - Fakkudainasuti, co w tłumaczeniu oznacza [zamazano]. Wraz z nim przyjedzie trzech wojowników:
Jeden ze Szkarłatnych, Klepie Dyn Astię, uczestnik niejednej wyprawy łupieżczej,
Jeden z Narodu Quar - Cezarej UltpodR, wojownik lekkiej piechoty armii Realun
Jeden z Ludu Arbore, gdyby planowano turniej łuczniczy - Zav She Docelu
W celu Realizacji Postanowień:
Turniej jest pokojowy, jednakże Król zastrzega, że gdyby zdarzył się przypadek śmiertelny jakiegoś młodzieńca z Marchwi*, to Klepie ze Szkarłatnych będzie miał pozwolenie by go zjeść zgodnie ze swą ludową tradycją.
Ponadto Yrrat Quaregna nie odpisze na list jakiegoś młodziana z południa, gdyż bhikku z południa są zgodnie z nauką Kultu Kafirami, więc dłonie ich które pisały list do Monarchy, winny uschnąć.
Drugą kwestią jest to, że południowcy nie znają pojęcia imienia, i sądzą że słowa poddanego równe są słowom króla.
*literówka skryby, oczywiście chodzi o Bałaganrajat
Poselstwo to, ustanowił podpisem Yrrat Quaregna, a jego ważność potwierdza pieczęć królewska
Radjowie z przykrością informują, że niestety nie będą mogli się jednak pojawić na pojedynku. Życzymy dobrej zabawy.
-Podpisano, Folke Harold
Strony: 1